Ha rätt medicin hemma

Sommaren är på väg och i och med den också en hel del förkylningar. Vi byter till en tunnare jacka, skippar mössan och plockar fram shorts alldeles för tidigt. Efter en lång vinter kan vi inte vänta längre på sommaren och blir lurade av den skinande solen – som egentligen inte alls skiner så varm som man kan tro. Hosta, snuva eller ont i halsen är alltid jobbigt att dras med och även om du gör allt för att inte bli sjuk, blir du det ändå av någon mystisk anledning. Ibland kan man helt enkelt inte förebygga alla sjukdomar och därför är det bra att vara beredd när symtomen börjar komma. Det är bra att alltid ha medicin för olika tillfällen hemma för att snabbt kunna kurera sig.

Du kan köpa receptfri medicin på olika varuhus runt omkring i landet, där finns det mest nödvändiga som huvudvärkstabletter och magmedel. På apoteket finns ett bredare utbud av medicin, både med och utan recept. Att köpa ett förråd av medicin att ha hemma är inte bara smart utan gör att du kan bli frisk mycket snabbare. Genom att kunna ta rätt medicin direkt när du blir sjuk sparar du in timmar och dagar. Vem vill vara sjuk en dag mer än nödvändigt?

Medicin som du alltid ska ha hemma är värktabletter i någon form, allt från Alvedon till Ipren fungerar bra, som snabbt lindrar olika former av värk. Perfekt när du känner att huvudvärken håller på att göra dig galen eller att du behöver ta ner febern. Hostmedicin och tabletter mot halsont är även de exempel på medicin du kan köpa – vilket alltid är bra att ha hemma eftersom förkylningar ofta kommer från en dag till en annan. Någon medicin att lugna magen med är också bra, exempelvis är magmedlet Samarin ett bra exempel. Det fungerar mycket bra om du känner dig illamående efter ett födelsedagskalas eller du har varit magsjuk.

Om du vill ha medicin som är extra snäll mot kroppen och inte har några skumma ingredienser finns det naturläkemedel i hälsokostbutiker. Sådan medicin kan köpas receptfritt och fungerar minst lika bra som den du köper på apoteket. Att alltid ha medicin hemma gör att du alltid snabbt kan bli frisk igen, nästan redan innan du hunnit blivit sjuk. Perfekt för dig som inte vill ligga hemma och  vara sjuk – utan istället vara ute och njuta av sommaren.