Kreditkort, en fälla?

kreditkortEn fälla många unga hamnar i, i dags läget är kreditkort. De får ett kreditkort med hög kreditmängd, vilket gör att de kan handla för mycket men kanske inte betala det senare. Kan de inte betala räkningen när den kommer så är kreditföretagen skoningslösa och lämnar in det till kronofogden så fort en betalning är missad. Det kan man väl nästan förstå, i och för sig, det är ju trotts allt företag som handlar till största del om pengar. Det skulle inte vara praktiskt att låta kunder missa betalningar då detta gör att företaget förlorar pengar. Några löser problemet med att betala av sin skuld hos företagen med ett annat kreditkort. De tecknar alltså ett till kreditkort för att kunna betala den första räkningen. Men de kan ju fortfarande inte betala räkningen, så vad gör dom? Ett kort till, kanske? Detta kan bli en riktigt ond cirkel där man bara gräver sig djupare och djupare ner i en skuld man aldrig kan ta sig ur. Och med varje reklam, varje erbjudande och varje gång det blir lättare att få tag på ett kreditkort uppmuntrar samhället beteendet. Det självdestruktiva beteendet som, efter att någon fått reda på det, ogillas öppet av samhället.