Ansiktsfärg för dagis och skolbarn

ansiktsfärgEtt lätt sätt att pigga upp gråa dagar är att plocka fram färg och penslar. Med ansiktsfärger kan barnen få bli sina absoluta drömpersoner, drömdjur eller drömfigurer. Det väcker kreativiteten till liv och alla får en rolig dag.

Du som lärare kan måla barnen med ansiktsfärg, barnen kan måla sig själva och barnen kan måla varandra. Låt fantasin flöda och sätt inga gränser! Här finns gott om möjligheter för att både släppa fram barnens egna skapande och sammarbetsförmåga. Ansiktsfärger är det perfekta sättet att få igång glädjen och motivationen hos en barngrupp.

Det finns massor av böcker om ansiktsfärg och hur du gör olika målningar. Genom enkla och grundläggande steg kan du snabbt lära dig hur du ska göra för att lyckas – och ingenting hindrar barnen från att göra samma sak. Efter att ni använt ansiktsfärger blir det naturligt att barnen vill leka med sina nya ansikten och då kanske ni gör en teater eller pjäs.

Det finns mycket att göra och barnens egna idéer är garanterat många, så låt barnen få vara med och bestämma. En dag där barnen målas med ansiktsfärg är en fantastisk upplevelse som alltid är uppskattad av barn i alla åldrar!